Hvalpene

Hvalpe fra Lynggaarden


Det primære mål med kennelens opdræt er, at lave en sund, jagtivrig hund, der er nem at træne og have som familiehund.

Vi fokuserer ikke på at opdrætte hunde der kan opnå topresultater på udstilling, men vil hellere lave en lab, der er god til det den oprindeligt er skabt til, at apportere og bruges til jagt.

Vi bruger meget tid på at præge og socialisere hvalpene, dette gør vi ved, at hvalpene får masser af positive oplevelser og indtryk igennem deres tid hos os. Alt dette forgår naturligvis i balance med deres udviklingsstadie, gennem vores prægning og socialisering, får vi livsglade og afbalancerede hvalpe.


Hvalpene fødes inde hos os, tæven og hvalpene får ro den første uge, men de har dagligt kontakt med os. Når de rigtigt begynder at gå og tage flere sanseindtryk ind ved 3 ugers alderen, begynder der at være liv og glade dage i kassen. Det er fra nu af og 5 uger frem, det er vigtigt at være meget sammen med hvalpene og socialisere dem!! Hvalpene er fortsat inde døre, men nu også ude afhængig af vejret. De vil blive præsenteret for vildt, andre hunde, forskellige lyde, mange mennesker, apporteringsopgaver, kører i bil, vand, skov osv.


At finde rigtige hanhund er et stort arbejde, da vi skal finde netop den han der passer bedst til tæven. Hanhunden skal være sund og rask og opfylde alle vores sundhedskrav, der udover skal han bevise sit værd i det praktiske arbejde på markprøver og jagt.

Vores kennel er et køkkenopdræt hvor hvalpene er inde i huset fra de bliver født til de er ca. 6½ uge, hvor de kræver både mere plads og større udfordringer, til dette formål har vi indrettet et hvalpe-rum, hvor der er masser af plads til både tæven, hvalpene og masser af legetøj, hvalpene er selvfølgelig ikke i hvalperummet hele tiden, de kommer stadig i huset, når vi er hjemme.

Når du køber en hvalp hos os, vil vi gerne hjælpe dig og familien godt i gang med det nye liv som hundeejer, og derfor har vi lavet en omfattende hvalpemappe, som du får med når du tager hvalpen med hjem.


Når hvalpe rejser hjemmefra, er den chipmærket, og har fået ormekur flere gange ( den sidste på afrejsedagen ), udover  hvalpens DKK stambog får du en købsaftale, som er lavet af Dansk Kennel Klub, en sundhedsattest fra vores dyrlæge, samt foder til den første tid, så hvalpen ikke får slået maven i stykker, hvis du vælger at bruge et andet foder, end det vi bruger.


Når du er kommet vel hjem med din hvalp, vil vi meget gerne følge hvalpen, vi har stadig kontakt med mange af vore tidligere hvalpekøbere, og vores dør og telefon er ALTID åben.