Kennelen

Kennelen

Målet for vores opdræt, er at bevare en sund, pæn og intelligent allroundhund, der selvfølgelig elsker at gå på jagt og ikke ligner andet end en labrador.


Her i kennelen er det førsteprioritet, at hundene har en høj sundhedsstatus og har et godt temperament. Vores hvalpe er primært lavet til at kunne bruges til jagt og markprøver, derudover er det super vigtigt, at de er gode familiehunde. Vores hunde er sunde og fulde af energi, de er røntgenfotograferet og fundet fri for HD /AD og er øjenlyst for arvelige øjensygdomme, samt de er PRA fri via DNA test.

Kennel Lynggaarden er medlem af og registreret i Dansk Kennel Klub og Dansk Retriever Klub, hvilket vil sige, at vores hvalpe sælges med DKK-stambog og vores hunde som minimum overholder de præmierings- og sundhedskrav, der stilles af DKK, før de bruges i avl. I vores avl følger vi DKK's og Drk's avls anbefaligner. Inge har gennemgået DKK's basis udannelse.


Vi gør meget ud af at præge vores hvalpe så de med masser af selvværd kan møde livets udfordringer, vi har bla. flere hvalpe som er udannet til førerhunde. Vores piger deltager flittigt i prægningen af hvalpene, der udsættes for en stor del af de lyde og oplevelser den vil møde i sin fremtidige dagligdag.

Historien om Lynggaarden

Vores familie holder til i den lille flække Fandrup syd for Limfjorden nær Farsø og består af os; Inge og Allan Olesen, samt vores piger Louise og Line. Sammen med os bor, 4 skønne hunde, 1 fræk hankat, en kanin og en del fjerkræ.


Det hele startede med at Allan i 1995 skulle have en jagthund, og det skulle være en ”lab”, så vi købte en sorte tæve Lablands Molly, Inge ville også med på vognen, så kort efter fik hun den gule Townfield's Amie. Og så fik det hele lige pludselig fart på med træning, jagt og markprøver.


I starten af 1999 købte vi kennel navnet Lynggaarden's af DKK, og i foråret samme år fik Molly vores første kuld hvalpe - et sundt og harmonisk kuld på 8 hvalpe, hvor fra vi beholdte den sort han Paddy. Inges store ønske var at få en hvalp efter Amie, så i foråret 2001 fik Amie så sit første kuld på i alt 9 hvalpe, hvor vi selv beholdte den gule tæve Candie. Det har lige fra starten været vores mål, at samlet Molly’s og Amie’s linier og det er nu lykkes med Queen Mary ( Queenie ) der er efter Candie og Paddy.


Lynggaarden er en lille privat ”lab” kennel, der laver sunde og jagtglade familiehunde. Vi er blevet bidt af en gal hund som mange andre og kan ikke forestille os, en daglig dag uden vores lille hundeflok, der på nuværende tidspunkt består af 3 lab-tæver.

Lynggaardens Maggie

 Diva ( Mira )

Game Finder Maggie ( Sava )

Vi går til prøver i det omfang vi har tid, men med fuldtidsarbejde og 2 børn, er der ikke altid plads og tid til den megen træning det kræver for de rigtig gode resultater på prøverne.

Vi er medlem af Dansk Retriever Klub og Dansk Kennel Klub, og vores hvalpe er stambogført i DKK, dermed er vi underlagt en del nationale og internationale sundheds restriktioner for opdræt af Labradors.